Вітаємо Вас на сайті психологоічної служби системи освіти КалинівкськоЇ ОТГ, Вінницької області!

четвер, 25 квітня 2024 р.

Вітали фахівців з нагоди Всеукраїнського дня психолога!

Старшокласники знаходяться на перехідному етапі життя, коли вони мають приймати важливе рішення щодо своєї майбутньої професії. Вибір професії - це відповідальний процес і важливий етап життя молоді, який впливає на їх майбутнє. Такий процес, потребує важливих важелів врахування, самоаналізу та власного дослідження. Це рішення, яке визначає не тільки майбутню професію, але й впливає на особистий та професійний розвиток особистості. Знайомлячись із світом професій старшокласник краще розуміє себе, пізнаючи свої інтереси, сильні сторони та цінності, роблячи перший крок у самовизначенні та становленні особистих та професійних цілей. З метою підвищення професійної компетентності у напрямку організації профорієнтаційної роботи в закладах освіти центр професійного розвитку педагогічних працівників Калинівської міської ради провів для соціальних педагогів та практичних психологів семінар - практикум.  





Під час заходу була представлена розробка Андрія Андрейко, психолога центру професійного розвитку педагогічних працівників: Евристична бесіда зі старшокласниками щодо побудови проекту майбутніх перспектив. Така форма роботи спонукає учасників до активних форм мислення та побудови власного шляху від вибору - ким бути, до майбутніх перспектив професійного становлення старшокласника. Практичним психологом ліцею с. Павлівка Олесею Бурлакою проведено квест-гру: "Дорогою життя" де учасники відпрацьовували власні «правила виживання» формуючи резильєнтність.
По завершенню заходу з нагоди Всеукраїнського дня психолога який традиційно відзначається 23 квітня, фахівці психологічної служби були відзначені подяками і грамотами.









Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.