Вітаємо Вас на сайті психологоічної служби системи освіти КалинівкськоЇ ОТГ, Вінницької області!

вівторок, 13 лютого 2024 р.

Як плекати вчителю у собі резильєнтність?

 

Професія вчителя пов’язана із ризиком професійного та емоційного вигорання.  Стреси, емоційне навантаження, умови роботи є детермінантами професійного виснаження. Дотримання збалансованого режиму роботи та відпочинку,  удосконалення навичок управління стресом та емоційної саморегуляції, збереження енергії та ресурсу під час роботи з дітьми – це допоможе попередити професійне вигорання вчителю. З метою допомоги вчителю у професійному розвитку та саморефлексії, визначення та управління особистими та професійними межами, що допоможуть педагогу уникати перевантаження та втрати мотивації, психолог ЦПР ПП відвідав Корделівський ліцей. 

Підчас заходу, педагогічні працівники мали можливість пройти самодіагностику на предмет наявності ознак професійного вигорання та ознайомитися із техніками відновлення власного ресурсу. 

Головним меседжем зустрічі - знання вчителем своїх меж можливого щоб вчасно звернутися по допомогу, якщо відчувають ознаки вигорання, для збереження свого фізичного та психічного здоров'я.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.